چراغ خیابانی

چراغ خیابانی تامین کننده نور است.که درخیابان ها و معابر استفاده میشود.چراغ خیابانی (چراغ برق) در سطح معابر و مکان های عمومی قرار میگیرد،به محیط روشنایی میبخشد و می تواند برای عابران و وسایل نقلیه امنیت ایجادکند. موضوع مهمی که در طراحی های شهری به آن توجه میشود،تامین روشنایی در خیابان ها ، معابر ، فضاهای سبز و…است.

تامین روشنایی معابر به چه صورتی است؟!

به طور کلی تامین روشنایی معابر به چند روش انجام میشود! به عنوان مثال :در پیاده روها ازچراغ های کفی و پارکتی استفاده می کنند که این نور فضایی جذاب و دلنشین را برای عبور عابران فراهم می کند. همچنین چراغ هایی با ارتفاع کم یا زیاد مناسب استفاده است که انتخاب آنها با توجه به نظر طراحان انجام شود.

سیستم روشنایی معابر یا چراغ های خیابانی باید از نظر خصوصیات فنی باکیفیت باشند.و همچنین جنبه های ایمنی،بهداشتی،زیبایی و هنری آنها حائز اهمیت است.

 

خصوصیات مهم چراغ خیابانی:

1- میزان روشنایی معابر

میزان نوری که از یک چراغ خیابانی منتشر می شود،باتوجه به محل مورد نظر باید کم یا زیاد باشد. مثلا در یک بزرگراه از نورهایی باچراغ بزرگتر وشدت پخش نور بیشتر استفاده میکنند. که موجب آسیب رسیدن به چشم عابرین و رانندگان نمیشود.

2-یکنواخت بودن نور تولیدی

این چراغ ها باید نوری را انتشار دهند که حداکثر یکنواختی ممکن را داشته باشند. به طوری که رنگ دهی لازم را داشته باشند.یکنواخت نبودن پخش نور و همینطور قرار گرفتن مستقیم تامین کننده نور در مقابل چشم عابران امکان دارد موجب آسیب به چشم رانندگان یا افراد در حال عبور در طی مسیرشود.

3- ارتفاع مناسب نصب چراغ معابر

ارتفاع مناسب نصب چراغ خیابانی در معابر شهری و بین شهری بسیار مهم است و هرچه ارتفاع  بیشتر باشد. راحتی رانندگان و سرنشینان خودروها بیشتر تامین می شود. نور انتشارشده از این چراغ ها بایدطوری باشد که  به چشم رانندگان در هنگام رانندگی آسیب نرساند. همچنین در پیاده رو ها باید ارتفاع چراغ طوری باشد که هم نور مناسب تامین شود و هم چشم اذیت نشود.

چراغ های خیابانی انواع مختلفی دارند :

  •  بدون لامپ
  •  ال ای دی

قبلا از چراغ های لاک.پشتی استفاده میشد. ولی امروزه چراغ های مخصوص معابر بسیار متنوع هستند. وبرای استفاده های مختلف تولید میشوند.همینطوربعضی از مدل های چراغ های خیابانی بدون لامپ هستند. البته نوع ال ای دی نیز ساخته شده است که انرژی کمتری مصرف میکند.در ساختمان داخلی چراغ ال ای دی صفحاتی وجود دارد ،که روی آنها دیودهای نوری قرار گرفته و می توانند نور را یکنواخت انتشار میدهد. وجود لامپ های LED موجب می شود هم در مصرف انرژی صرفه جویی شود و هم می توان با اطمینان از آنها در خیابان ها و معابر استفاده کرد. چراغ های خیابانی LED با بهره گرفتن از ال ای دی های پر قدرت ،منبع نوری مقرون به صرفه ای هستند. که اشعه ماورا بنفش ندارند.